5 nasvetov, kako oprati vašo posteljnino, da bo ostala v vrhunskem stanju

Čistoča vaše posteljnine je temelj dobrega spanca. Toda kako pravilno skrbeti zanjo? Glede na raznolikost materialov, tkanin in dizajnov se pranje perila, brez da bi pri tem ogrozili njegovo kakovost, lahko zdi kot herkulovsko delo. V tem članku razkrivamo 5 zlatih nasvetov, kako oprati vašo posteljnino, tako da ostane v popolnem stanju, videz in občutek pa kot nova, tudi po letih uporabe in pranja.

 

pranje posteljnine

Vašo posteljnino bi morali prati tedensko

Ne pozabite, da je pametna ideja oprati novo posteljnino pred njeno prvo potjo v deželo sanj.

Menjava posteljnine na tedenski ravni je čarobna formula za zagotavljanje, da sveže in brezhibne rjuhe tlakujejo pot do mirnega spanca.

 

Idealno je, da imate pri roki tri komplete posteljnine: enega v uporabi, drugega v pranju in tretjega pripravljenega za uporabo v vaši omari.

 

Nasveti, kako pravilno oprati posteljnino

 

1. Vedno nastavite cikel pranja glede na dan material

Preden vržete posteljnino v pralni stroj, natančno preglejte etiketo za nego. Proizvajalci pogosto natančno navedejo najboljše temperature in nastavitve cikla za svoje izdelke. Z natančnim prilagajanjem pranja vrsti materiala ne podaljšujete le življenjske dobe posteljnine, temveč tudi zagotavljate, da ostane mehka kot oblakček.

 

2. Ne preobremenite pralnega stroja

Morda je mamljivo natrpati čim več posteljnine v pralni stroj, toda preobremenitev lahko poškoduje vašo posteljnino in prepreči, da bi se temeljito očistila. Ko je boben preveč poln, voda ne more pravilno krožiti, pralno sredstvo pa se morda ne bo popolnoma raztopilo in porazdelilo.

 

Namesto tega poskusite napolniti boben do približno dve tretjini. Poskrbite, da bodo predmeti imeli dovolj prostora, da se med pranjem lahko prosto gibljejo.

 

3. Perite pri nižji temperaturi

Pranje posteljnine v vroči vodi lahko poškoduje vlakna in povzroči, da se hitreje obrabijo. Namesto tega perite rjuhe pri 30 °C s kakovostnim pralnim sredstvom, kot je univerzalni pralni gel Puella, ki je primeren za vse vrste tkanin. Pri nižjih temperaturah bodo vaše rjuhe in prevleke za blazine ohranile svojo obliko in trajale dlje.


Pranje v hladnejši vodi je tudi bolj prijazno do okolja, saj porabi manj energije.

 

kako oprati posteljnino

4. Ne pretiravajte z uporabo pralnih sredstev

Ali vedno dodate malo več pralnega sredstva v pralni stroj, misleč, da bo to vašo posteljnino očistilo bolje? Čeprav se morda zdi dobra ideja, bi v resnici lahko dosegli ravno nasprotno.

 

Prekomerna uporaba pralnega sredstva lahko na vaši posteljnini pusti ostanke, ki jih je težko izprati. Ti ostanki lahko naredijo posteljnino togo in manj udobno ter prispevajo k nabiranju umazanije in alergenov. Poleg tega preveč pralnega sredstva lahko obremeni vaš pralni stroj in ga naredi manj učinkovitega pri odstranjevanju umazanije in maščobe.

 

Za doseganje optimalnih rezultatov preprosto uporabite količino pralnega sredstva, priporočeno na embalaži, ali tisto, ki ustreza velikosti naloženega perila v vašem pralnem stroju.

 

5. Zamenjajte tradicionalni mehčalec s parfumom za pranje

Čeprav se mehčalec lahko zdi nujen za pranje perila, njegova zamenjava s parfumom za pranje lahko prinese različne prednosti. Mehčalci so pogosto formulirani s kemičnimi sestavinami, ki lahko na tkaninah pustijo ostanke. S časom to vodi do izgube mehkobe.

 

Parfum za pranje Puella ponuja prijeten vonj brez puščanja nepotrebnih ostankov na vašem perilu. Samo dodajte priporočeno količino neposredno v cikel pranja.

 

Ta preprost korak zagotavlja, da bo vaša posteljnina dišeča in prijetno sveža.

 

Uporabite te nasvete za pranje posteljnine

mehka posteljnina

Ne pozabite, način, kako skrbite za svojo posteljnino, igra ključno vlogo pri kakovosti vašega spanca.


S sledenjem tem preprostim nasvetom se boste noč za nočjo zavijali v mehke in sveže rjuhe. Vaša posteljnina bo trajala dlje, bila bo bolj sveža, poleg tega pa boste privarčevali precej denarja, ker jih ne boste morali tako pogosto zamenjati.

Back shopping