Zakaj naš parfum sčasoma izgubi moč, in katere metode lahko uporabimo, da podaljšamo njegovo trajanje?

Ste že kdaj popolnoma zaljubljeni v kakšen vonj, le da ste odkrili, da izgine hitreje kot zvezda padalka, ko se dotakne vaše kože? Ne skrbite, niste sami! V naslednjih vrsticah bomo razkrili znanstvene skrivnosti za to vonjavo skrivnost in delili nekaj pametnih nasvetov, kako podaljšati trajanje vašega najljubšega parfuma in uživati v njem še dolgo časa.

 

Steklenica parfuma in zelišča

Voh - skrivnostno in močno čutilo

Voh je morda najmočnejše in najskrivnostnejše čutilo, eno prvih, ki se razvije pri ljudeh. Otrok začne uporabljati svoj voh že v maternici, in novorojenček, čeprav še vedno nemočno malo bitje, že ima zelo občutljiv njuh in lahko loči vonj svoje matere in njenega materinega mleka.

 

Voh je neposredno povezan z hipokampusom, delom možganov, ki je odgovoren za oblikovanje, organiziranje in shranjevanje spominov. Zato ni nenavadno, da ko zaznate zapih določenega vonja, sproži spomine na otroštvo, sušenje perila na dvorišču svoje babice ali vonj vaše prve ljubezni.

 

Kaj se dogaja v našem možganu, ko zavohamo nekaj

Naš čut za vonj se razvija v naših zgodnjih letih, postane ključni dejavnik v odrasli dobi za razlikovanje med božanskimi vonji in neprijetnimi vonjavami.

 

Ko zavohamo nekaj, molekule vonja vstopijo v naš očesni sistem in sprožijo receptorje, ki pošiljajo signale v možgane, vključno s predelom, odgovornim za čustva. Zahvaljujoč tej povezavi med vonjem in čustvi, vonji imajo moč, da vplivajo na naše razpoloženje.

 

Zakaj se zdi, da vonji sčasoma izginejo?

V naših nosnih votlinah leži vonjalna sluznica, bogata z receptorji. Ko molekula vonja doseže te receptorje, se informacija hitro prenaša v možgane preko vonjalnega živca. Vendar pa, ko vonj ali zadah postane vsakodnevna pojava, jih možgani preprosto ignorirajo.

 

Naša občutljivost na vonjave je odvisna od različnih dejavnikov, kot so pH vrednost, temperatura kože in kakovost parfuma. Zaznavanje vonjav se prav tako spreminja čez dan - naši nosovi so najbolj občutljivi zjutraj, preden jih vplivajo okoliške vonjave. Drugi dejavniki, ki vplivajo na občutljivost našega vonja, vključujejo vlažnost, zunanjo temperaturo, razpoloženje in celo hormone.

 

Kaj storiti, da bodo vonji trajali dlje

Tu je nekaj nasvetov, kako podaljšati trajanje vašega vonja čim dlje.

 

Parfum nanesite na kožo takoj po tuširanju in uporabi losjona ali kreme. Hidrirana koža bolje zadrži molekule parfuma.

 

Nanesite parfum na najtoplejša področja telesa, kot so vrat, notranja stran zapestij, notranja stran komolcev, za ušesi in notranja stran kolen.

 

Po nanosu parfuma se izogibajte drgnjenju kože; namesto tega nežno potapkajte zapestja skupaj. Trenje razgradi molekule vonja, zmanjšuje zgornje note dišave.

 

Edinstveni izdelki Puella 

Vonje lahko nanašate ne le na kožo, ampak tudi obogatite svoja oblačila z njimi. Za ta namen so parfumi za pranje Puella odlična alternativa običajnim mehčalcem za tkanine. Vaša oblačila napolnijo s prelepim, dolgotrajnim vonjem, ki vas bo spremljal ves dan. Če parfum za pranje kombinirate s kremo za roke ali peno za kopel v istem tonu, bo vonj še intenzivnejši.

 

Puella Parfum za pranje 

Puella ponuja izbor šestih vonjev, ki segajo od sadnih, cvetličnih, citrusnih, do vonja sivke in vanilije, vse do vonja cveta ylang-ylanga s subtilnimi zeliščnimi podtoni in pikantnimi aromami.

 

Če se sčasoma zdi, da je vaš najljubši vonj manj intenziven, se je vaš možgani morda nanj navadil in ga prenehal prepoznavati. To je priložnost, da odkrijete in uporabljate drugačen ali nov parfum nekaj časa. Ko se vrnete k svojemu ljubljenemu vonju, ga boste spet močno in intenzivno zaznali, kar vam omogoča, da vas njegova lepota odnese, kot da bi bilo prvič.

Back shopping