Kaj je vrhunski parfum in v čem se razlikuje od toaletne vode in kolonjske vode?

Vsi smo to že doživeli, izgubljeni v kozmetični trgovini, zmedeni zaradi skrivnostnih kratic, kot so EdT, EdP in EdC. Pogosto smo ostali zbegani, nevedoč, kaj te skrivnostne začetnice pomenijo, kako se znajti v morju vonjav in kako izbrati popoln parfum za delo, večerni izhod ali tiste tople poletne dni. Dovolite nam, da vas vodimo skozi labirint kratic in vam pomagamo izbrati pravo koncentracijo parfuma za vsako priložnost, da bo tako enostavno kot pita.

 

Ženska nanaša parfum

Ali je steklenica najljubšega vonja označena kot kolonjska voda, dišavna voda, toaletna voda ali parfum, je odvisno od razmerja sestave parfuma – dišavnega olja – v koncentriranem alkoholu. Višje kot je razmerje dišavnih sestavin v alkoholu, bolj koncentriran in dolgotrajen bo vonj.

 

Za ohranjanje prijetnega in svežega občutka, ne glede na to, ali se sproščate doma ali ste zunaj v naravi, izberite flaško označeno z EdC (Eau de Cologne), vrsto kolonjske vode z 3 – 5% koncentracijo dišavnih snovi. Ta vonj vztraja 2 do 3 ure, kar zahteva pogostejši nanos.

 

Za pridih nekoliko višjega deleža dišavnih esenc, si oglejte EdT (Eau de Toilette), toaletno vodo z do 8% dišavnih olj. Popolna za vsakodnevno nošenje in za na delovno mesto, njena intenzivnost ne bo vdrla v osebni prostor ljudi okoli vas. Njen vonj se zadrži okoli 4 ure, tako da, če želite ostati oviti v njenem aromo ves dan, jo boste morali spraviti v torbico za osvežitev sredi dneva.


Če želite, da vaš vonj izstopa od zore do mraka ali da zasije na večernem zmenku, zagotovo posezite po steklenici označeni z EdP (Eau de Parfum) – parfumirana voda. Z koncentracijo dišave od 8 – 15% je popolna srednja pot med toaletno vodo in parfumom, ki se ponaša z obstojnostjo od 5 do 6 ur. To pomeni, da je en nanos vse, kar potrebujete, da preživite dan.

 

Steklenice parfumov

Vrhunec razkošja, zaželen od vsake ženske, je steklenička označena s črko P – parfum. Z deležem dišavnih esenc okoli 30% je popolnoma primeren za posebne priložnosti ali večerne dogodke, ko želite očarati okolico z edinstvenim in intenzivnim vonjem. Parfum ne doda le pridih ekskluzivnosti, ampak tudi poudari vašo osebnost.

 

Potopite se v svet neverjetnih parfumov z izjemnimi in edinstvenimi parfumi kolekcije Puella. Znani po visoki koncentraciji dišavnih esenc, do 25%, lahko izberete med šestimi značilnimi vonji Puella, ki to znamko ločijo od drugih.

 

Parfum EmiJa vas bo očaral z harmonijo sadnih in začinjenih not, obogatenih z podtoni čokolade in vanilije. Queenka preseneča z mešanico nežnih in sladkih poletnih tonov osvežujočega sadja, cveta pomaranče, očarljivega jasmina, privlačne vanilije in eksotičnega pačulija. First Dream ponuja sofisticiranost žametnih tonov vanilije v kombinaciji z radostno svežino sivke. Double Y krasi vsako žensko z eleganco cveta ylang-ylanga in iskrivo svežino cveta pomaranče in jabolka, nežno podčrtano s cedrovino in pudrasto noto.


Za konec imamo dva uniseks parfuma. Frayo je magnetičen športno-eleganten vonj, ki meša svežo mandarino, malino, aromatično črno ribez, nežno vrtnico, s kapljico očarljivega jasmina, elegantne ambre in pudrastega mošusa. JaLu skriva sladko svežino sadnih sestavin, kombinirano z občutkom čistosti, ustvarjenim z evkaliptusom in aldehidnimi toni, nežno podčrtano s sandalovino, pačulijem in pudrasto noto.

 

Parfum Puella

Znani modni oblikovalec Christian Dior je nekoč rekel: "Parfum pove več o ženski kot njen rokopis".

 

Ne glede na to, ali izberete nežno toaletno vodo, bolj izrazito dišavno vodo ali očarljiv parfum, v vsakem primeru naj vaš vonj govori namesto vas.

Back shopping