Razkrita skrivnost dolgotrajnega vonja brisač

Obstajajo nekatere stvari, ki jih uporabljamo večkrat čez dan: naša najljubša skodelica za kavo, telefon, šminka ali denarnica. Brez dvoma so med najbolj uporabljanimi predmeti brisače. Z njimi si posušimo roke, obraz, lase ali pa se zavijemo po tuširanju ali kopanju. Vedno je prijetno, ko je brisača čista, mehka in dišeča. Radi se ovijemo v svež, dolgo obstojen vonj že ob vstopu v kopalnico. Kaj lahko storimo, da bodo naše brisače še nekaj dni po pranju dišeče in sveže? V naslednjih vrsticah vam bomo razkrili korake, ki jih morate upoštevati, da to dosežete. Dišeče brisače v kopalnici

 

Nasveti za pravilno pranje

Nove brisače pred prvo uporabo vedno operite. To odstrani prah in vse kemikalije, dodane med proizvodnjo, da postanejo mehkejše. 

Pred prvim pranjem brisače za 24 ur namočite v hladno vodo z malo kisa. Kis pomaga fiksirati barve, da med pranjem ne zbledijo.

Ker se na brisačah kopičijo odmrle kožne celice, ostanki kozmetike in bakterije z vaše kože, je ključnega pomena, da jih perete na 60 °C in izberete program za pranje bombaža. Ne preobremenjujte bobna pralnega stroja, da bo dovolj prostora za temeljito pranje in izpiranje.

Priporočamo, da brisače perete ločeno od drugega perila, prav tako pa ločeno perete bele in barvne brisače. S tem zagotovite, da bele brisače po pranju ne postanejo sive.

Ne pozabite uporabiti pravo količino pralnega detergenta. Raje uporabite tekoči detergent namesto praška in se izogibajte pretirani uporabi, saj ga je težko izprati in pušča ostanke na vlaknih.

Brisače iz frotirja bi morali centrifugirati s hitrostjo 1.200 obratov na minuto in jih takoj po koncu programa vzeti iz pralnega stroja.

Nazadnje, vendar nič manj pomembno, je vzdrževanje sveže dišečih brisač in posteljnine odvisno tudi od čistega pralnega stroja. Potreba po čiščenju stroja je v veliki meri odvisna od temperature pranja. Če večinoma perete pri 40 °C, je pomembno, da stroj čistite pogosteje. Višje temperature pomagajo uničiti bakterije. Ne pozabite obrisati gumijastega tesnila vrat, da odstranite ostanke detergenta po vsakem pranju

Prav tako se spomnite očistiti predal za detergent in mehčalec ter ga temeljito oprati vsaj enkrat na mesec, da odstranite usedline. Enako pozornost namenite čiščenju filtra. Za temeljito čiščenje bobna pralnega stroja je najbolje uporabiti profesionalno čistilo, ki ga lahko kupite v drogeriji. Preprosto ga nalijte v stroj in ga zaženite praznega pri 60 °C ali 90 °C. Čistilo bo med pralnim ciklom krožilo po notranjih komponentah in vijakih ter odstranilo ostanke in vodni kamen. Priporočljivo je, da pralni stroj tako očistite vsake tri mesece.

 

Mehčalec? Raje ne!

Pri pranju brisač se izogibajte uporabi mehčalca. Ta prekrije bombažna vlakna in ustvari film, ki zmanjša vpojnost brisač. Če pa še vedno želite dolgotrajno dišeče brisače, izberite parfume za pranje Puella, ki so odlična in učinkovita alternativa mehčalcu. Puella parfumi za pranje so narejeni z visoko koncentracijo dišavnih olj in, za razliko od običajnih mehčalcev, ne mašijo pralnega stroja. Primerni so za vse vrste tkanin, ne mašijo vlaken vašega perila in ne vplivajo na njihovo funkcionalnost. Poleg tega vašim oblačilom zagotavljajo intenziven in dolgotrajen vonj. Preberite preverjene ocene naših strank ali naročite poskusni set vzorcev parfumov in se prepričajte sami!

 

 

Brisače v bobnu pralnega stroja


Pravilno sušenje

Če je mogoče, sušite brisače obešene na prostem, po možnosti zunaj v delni senci. Pustite jih več ur, da se popolnoma posušijo. Sonce in svež zrak bosta brisačam dala naraven vonj. Če brisače zložite in shranite, ko so še vlažne, lahko to povzroči neprijeten vonj po plesni, ki ga je težko odstraniti.

Če uporabljate sušilni stroj, izberite nizko do srednjo temperaturo sušenja in brisače temeljito pretresite, preden jih daste v stroj. Če želite, da so brisače mehke, lahko uporabite kroglice za sušenje, ki jih lahko kupite v kateri koli drogeriji. Njihova uporaba lahko skrajša čas sušenja do 25 %.

Prav tako upoštevajte, da vonj, ki ga brisačam dodajo parfumi za pranje Puella, ne bo izginil niti po uporabi sušilnega stroja.

Poleg tega ne pozabite po vsaki uporabi brisače obesiti na obešalnik ali stojalo v kopalnici. Če je mogoče, pustite brisače, da se posušijo na zraku, razprostrte ali zložene na polovico na radiatorju ali stojalu za brisače po tuširanju ali kopanju. Nikoli ne puščajte brisač ali umivalnikov razmetanih po kopalnici. Ostanejo vlažni, kar spodbuja rast različnih bakterij in plesni, kar lahko draži kožo.

Prav tako ne pozabite redno prezračevati same kopalnice. V vlažnih okoljih brisače hitro izgubijo vonj in pridobijo zatohel vonj.

 

Brisače in ščipalke na vrvici

 

Likanje

Likalnik lahko na eni strani deluje razkuževalno, saj odstranjuje bakterije iz perila, vendar pa lahko na drugi strani nepopravljivo poškoduje določena vlakna.

Brisače, prte in bombažne vafl brisače lahko varno likate, vendar se izogibajte likanja frotir brisač, saj bi to sploščilo in poškodovalo njihova vlakna ter zmanjšalo njihovo vpojnost.

 

Dišava tudi v vaši omari

Shranjujte brisače v suhem, dobro prezračevanem prostoru, da preprečite plesen in neželene vonjave. Za ohranitev svežine lahko v vaši omari za posteljnino obesite enega izmed dišečih obeskov Puella. Zasnovani so, da dolgo časa sproščajo vonj, kar zagotavlja, da bodo vaše brisače še dolgo po pranju prijetno odišavljene.

V tem članku smo vam pokazali vse, kar je potrebno za ohranjanje svežega in dolgotrajnega vonja brisač. Odkrili ste, da gre za kombinacijo več dejavnikov: izbira in pravilno odmerjanje primernega detergenta, pravilno sušenje, shranjevanje, vzdrževanje pralnega stroja in prezračevanje kopalnice. Z izbiro kakovostnega parfuma za pranje Puella boste obogatili ne le svoje brisače, temveč tudi svoj dom s čudovitim in razkošnim vonjem.

Back shopping