Štirje koraki, ki jih lahko storite, da dosežete mehkobo brisač

Prepoznate tisti občutek, ko se po topli prhi ali kopanju zavijete v prijetno mehko brisačo? Ta čudovit občutek običajno izpari po nekaj pranjih nove brisače.

 

Če se vam zdi, da so vaše brisače po pranju še vedno trde ali grobe, ne obupajte. Imamo praktične nasvete, ki vam bodo pomagali doseči, da bodo vaše brisače po pranju kot nove.

 

Poglejmo si zdaj štiri trike, ki vam bodo pri tem pomagali.

 

Zloženi brisači v pralnici

1. Izbor pravega detergenta za perilo

Izbira pravega detergenta za perilo je ključna za ohranjanje dosledne mehkobe vaših brisač. Vsi detergenti niso enaki, saj nekateri vsebujejo sestavine, ki lahko puščajo ostanke, kar povzroči izgubo gladkosti vaših brisač.

 

Iščite izdelke namenjene nežnim tkaninam. Ti izdelki vsebujejo sestavine, ki ohranjajo vlakna tkanine mehka in gladka. Izogibajte se izdelkom z visoko vsebnostjo encimov in belil, saj lahko ti poškodujejo tkanino in povzročijo, da postane groba.

 

Izberite tekoče ali gel detergente namesto praškastih, saj so nežnejši do tkanin. Praškasti detergenti lahko pustijo drobne delce v tkanini, kar zmanjšuje njihovo mehkobo. Tekoči in gel detergenti so zasnovani tako, da prodrejo globoko v vlakna, kar jih pušča gladka in mehka.

 

Za optimalne rezultate vedno upoštevajte priporočeni odmerek, naveden na embalaži detergenta. Ne predozirajte, saj lahko uporaba preveč detergenta povzroči nezadostno izpiranje tkanin.

 

2. Izbira ustreznega ciklusa in temperature

Da bi zagotovili, da bodo vaše brisače mehke in puhaste po pranju, izberite ustrezno temperaturo in cikel. Izbirajte cikel s temperaturo približno od 40 do 60 stopinj Celzija za pranje brisač. Višje temperature pomagajo odstranjevati nečistoče in bakterije iz vlaken, kar ohranja brisače sveže in čiste.

 

Uporabljajte reden cikel ali cikel namenjen brisačam ter se izogibajte uporabi možnosti hitrega pranja. Hitri cikli morda ne bodo temeljito očistili brisač ali jih dovolj dobro izprali. Lahko pustijo za seboj ostanke detergenta, kar povzroči, da brisači dražijo kožo.


Ručnike lahko tudi sušite v sušilnem stroju, vendar nastavite nižjo temperaturo in dodajte kroglice za sušenje. Po sušenju jih takoj vzemite ven in zložite. To pomaga ohranjati njihovo maksimalno mehkobo.

 

Skladanje brisač

3. Občasno namakanje v vodi z belim kisom

Za omehčanje svojih brisač jih občasno operite v vodi, ki ste ji dodali beli kis. Kis lahko pomaga pri raztapljanju mineralov in ostankov detergenta.

 

Pranje brisač v pralnem stroju

 

Za to namen je bolje izbrati beli kis namesto običajnega kuhinjskega kisa. Z višjo vsebnostjo ocetne kisline je beli kis učinkovitejši in tudi ne pušča obarvanih sledi, kar je včasih značilno za klasični kis.

 

4. Dodajte parfum za pranje

Pri pranju brisač se izogibajte uporabi tradicionalnega mehčalca. Njegova uporaba ni priporočljiva, saj lahko obloži vlakna, kar znatno zmanjša njihovo sposobnost vpijanja vode. Poleg tega lahko uporaba mehčalca povzroči, da beli brisači sčasoma porumenijo ali posivijo.

 

Da bi brisačam dodali čudovit vonj, enostavno dodajte naše parfume v svojo rutino pranja perila. Ne le da ponujajo fantastičen vonj, ampak tudi ohranjajo mehkobo vaših brisač.

 

Dobro skrbite za svoje brisače

Odkrivamo vam nekaj koristnih nasvetov, kako ohraniti mehkobo in svežino brisač tudi po pranju. S pomočjo teh metod bodo vaši brisači ne le čisti, temveč tudi prijetni na dotik, ohranjajoč svojo mehkobo in svežino. Ne pozabite se izogibati uporabi običajnih mehčalcev in drugih kemikalij, ki lahko poškodujejo vlakna in zmanjšajo kakovost vaših brisač. Majhne stvari, kot so mehki brisači, ustvarjajo veselo in osvežujoče doživetje med vsakodnevnim tuširanjem ali kopanjem.

Back shopping